Optické přístroje

Důležité odkazy / informace

  • DOPRAVA ZDARMA
  • KDE NÁS NAJDETE?
  • Potřebujete poradit?
Optické přístroje

Optické přístroje sehrávají důležitou roli v lidském poznání tím, že rozšiřují hranice pozorování do oblastí, které jsou při pohledu okem nedostupné. Optické přístroje zvětšují zorný úhel, pod kterým vidíme daný předmět tak, abychom pozorovaný objekt viděli detailněji. Optické přístroje rozdělujeme na subjektivní, kde obraz je zaznamenáván okem ...

Optické přístroje sehrávají důležitou roli v lidském poznání tím, že rozšiřují hranice pozorování do oblastí, které jsou při pohledu okem nedostupné. Optické přístroje zvětšují zorný úhel, pod kterým vidíme daný předmět tak, abychom pozorovaný objekt viděli detailněji. Optické přístroje rozdělujeme na subjektivní, kde obraz je zaznamenáván okem (lupa, mikroskop, dalekohled) a objektivní, kde je obraz zaznamenáván na film, CCD panel, stínítko, plátno, atd. (fotoaparát, projekční přístroje).

Zobrazit

Optické přístroje Počet produktů: 128

Podkategorie

  • Produkty TENOLIX

    Značky: Hikmikro, ThermTec, Senopex, Pard, Dali, Bestguarder, Meprolight

  • Digitální noční vidění

    Digitální noční vidění jsou přístroje pro noční vidění pracující s digitálním zpracováním obrazu. Výhodou digitálního nočního vidění je možnost pozorování v noci za jakýchkoli světelných podmínek a na rozdíl od noktovizoru, lze objekt pozorovat i za denního světla. Digitální noční vidění rozdělujeme na monokuláry, binokuláry a zaměřovače. Digitální noční vidění je dnes většinou vybaveno wifi připojením a možností pořizování fotografií a videí.

  • Termovize

    Termografické přístroje známé spíše pod názvem termokamery nebo termovize jsou elektronické přístroje, které bezdotykově měří teplotu vyzařovanou pozorovaným objektem. Každý objekt vydává infračervené záření, které je okem neviditelné, ale zobrazitelné termografickým přístrojem. Objektiv termokamery promítá dopadající záření na čip, který změří jeho intenzitu. Výsledek je digitálně zpracován a promítnut na obrazovku přístroje. Termovize dělíme na monokuláry, binokuláry a zaměřovače.

  • Kolimátory

    Kolimátor, neboli také reflexní zaměřovač, je v oblasti zbraňové techniky optické zařízení, které se upevňuje ke zbrani před klasická mířidla nebo místo nich a usnadňuje zamíření. Kolimátor svou charakteristikou nahrazuje hledí  a mušku zbraně. Kolimátory díky otevřené konstrukce a reálnému zvětšení 1:1 jsou určeny především k zaměření rychle se pohybujícího cíle. Jako záměrná osnova slouží buď červená tečka nebo svítící křiž. Kolimatorové zaměřovače jsou použitelné ke střelbě do 50m.

    Kolimátory  se montují se jak na dlouhé, tak krátké zbraně.

  • Dalekohledy

    Dalekohledy jsou přístroje sloužící k optickému přiblížení a zvětšení pozorovaného objektu. Hlavními parametry charakterizujícími dalekohledy jsou světelnost a zvětšení. Účinná plocha objektivu určuje světelnost dalekohledu a poměr ohniskových vzdáleností objektivu a okuláru zvětšení dalekohledu. Špičkou mezi mnoha druhy dalekohledů bývají dalekohledy lovecké, neboť musí umožňovat pozorování i za špatných světelných podmínek.

  • Dálkoměry

    Dálkoměr je přístroj sloužící k měření vzdálenosti mezi pozorovatelem a objektem. Dálkoměr se používá v geodézii, pro zaostřování při fotografování a pro přesné zamíření zbraní.

na stránku
Zobrazeno 25 – 36 z 128 položek
Zobrazeno 25 – 36 z 128 položek