Zbraně

Důležité odkazy / informace

  • DOPRAVA ZDARMA
  • KDE NÁS NAJDETE?
  • Potřebujete poradit?
Zbraně

Zbraně dělíme na chladné zbraně. střelné zbraně a palné zbraně. Chladné zbraně se také nazývají zbraně sečné a bodné. Patří sem nože, oštěpy, meče atd. U střelných zbraní rozlišujeme mechanické zbraně (kuše, luky) a plynové zbraně (foukačky, větrovky, plynovky, vzduchovky). Palné zbraně dělíme na lovecké (brokové, kulové a kombinované zbraně), s...

Zbraně dělíme na chladné zbraně. střelné zbraně a palné zbraně. Chladné zbraně se také nazývají zbraně sečné a bodné. Patří sem nože, oštěpy, meče atd. U střelných zbraní rozlišujeme mechanické zbraně (kuše, luky) a plynové zbraně (foukačky, větrovky, plynovky, vzduchovky). Palné zbraně dělíme na lovecké (brokové, kulové a kombinované zbraně), sportovní (dlouhé kulové a brokové zbraně a krátké terčové revolvery a pistole) a obranné (revolvery a pistole). Většina palných zbraní podléhá registraci a držitel musí vlastnit zbrojní průkaz.

Zobrazit

Zbraně Počet produktů: 17

Podkategorie

  • Dlouhé zbraně

    Dlouhé zbraně jsou podle zákona o zbraních palné zbraně s délkou hlavně nad 300 mm a celkovou délkou větší než 600 mm. Podle účelu použití bývají dlouhé zbraně převážně lovecké, sportovní nebo vojenské. Mezi hlavní zástupce dlouhých zbraní patří kulovnice, brokovnice, kombinované zbraně, útočné pušky, dlouhé provedení samopalů.

  • Krátké zbraně

    Krátké zbraně jsou podle zákona o zbraních palné zbraně s délkou hlavně do 300 mm a celkovou délkou menší než 600 mm. Hlavními zástupci krátkých zbraní jsou revolvery a pistole.

  • Adaptéry, hlavně,...

    Hlavní součásti zbraní.

  • Sběratelské, investiční

    Sběratelské a investiční zbraně mají vyjímečnou peněžní a historickou hodnotu. Sběratelské a investiční zbraně jsou zbraně pocházející z limitovaných výrobních edic, jsou vyjímečné svým zpracováním nebo zdobením anebo mají vojensko-historickou hodnotu.

  • Vzduchovky a plynovky

    Vzduchovky a větrovky patří do skupiny střelných zbraní plynových. Vzduchovky a větrovky využívají k vystřelení náboje (brok, diabolo) stlačeného vzduchu. Vzduchovky rozlišujeme pružinové, s plynovým pístem, popř. bombičkové se stlačeným oxidem uhličitým. Větrovky využívají pro pohon střeliva vzduch stlačený v kartuši. Vzduchovky a větrovky mohou být krátké nebo dlouhé.

  • Malorážky

    Malorážky jsou palné zbraně s drážkovaným vývrtem hlavně, komorované pro náboj o průměru 5,6 mm s okrajovým zápalem (.22). Malorážky se vyrábějí především jako dlouhé zbraně, ale existují i v provedení krátkém. Malorážky se používají především ke sportovní střelbě, ale jsou využívány i k lovu. Malorážky musí být registrovány a držitel musí vlastnit zbrojní průkaz.

na stránku
Zobrazeno 1 – 12 z 17 položek
Zobrazeno 1 – 12 z 17 položek