nože zavírací

Důležité odkazy / informace

Prohlédnuté produkty

  • DOPRAVA ZDARMA
  • KDE NÁS NAJDETE?
  • Potřebujete poradit?

nůž na krk WEKNIFE Quark Silver

WE-WE20021-2

Nový produkt

 nůž na krk & WEKNIFE Quark Silver & EDC knife & Bohler M390

Více informací

2 909 Kč s DPH

Parametry

materiál čepele Bohler M390
materiál rukojeti Titanium 6AL4V
tvrdost čepele dle Rockwella HRC 58-60
délka celkem 40 mm
délka čepele 12,00 mm
váha 19,35 g
síla čepele 2,00 mm
země původu Čína

Více informací

nůž na krk WEKNIFE Quark Silver, M390 Black stonewashed

.

Nůž na krk Quark od WEKNIFE ve formě  přívěsku rozhodně patří mezi nejmenší EDC nože, jaké jste kdy viděli. Minimalistickou čepelku využijete na každodenní úkoly v práci, doma i venku. Kulatá rukojeť poskytuje dostatek místa na sevření dvěma prsty, 3D logo výrobce nabízí lepší úchop. Titanové pouzdro obsahuje magnet. To vše činí tento nůž jedinečným a vhodným pro každodenní použití.

.

V běžném životě přichází mno-ho situací, kdy se člověk musí obejít bez nože – ať už kvů-li restrikcím, anebo zkrátka proto, že jej nemá kam schovat. Řešení to-hoto problému přináší miniaturní čepel-ka od společnosti WE Knife, která se tváří jako moderní šperk. Jenže zdání klame – v titanové schránce s  kevlarovým čelním panelem a  stylizovaným logem značky WE se ukrývá žiletková čepel dlouhá 18 mm, která je vyrobena z rychlořezné oceli Böhler M390. Jednostranný břit o  šířce necelého milimetru se svými rozměry blíží klasickým pracovním odlamovacím nožům („kobercákům“), oproti nim je ale mnohem tvrdší (58–60 HRC), takže lépe drží ostří. Přední část čepelky navíc dostala fazetu s hlubším vybráním, a proto snadněji proniká do tužšího materiálu. Tato výhoda se ale vztahuje na celý nožík, jehož tělo má v  nejširším místě pouhý milimetr. Nejzajímavější je ale střenka o průměru běžné pětikoruny (24 mm) a šířce necelých 7 mm – má vystouplé okraje bránící vysmeknutí, navíc je složená ze dvou částí, spojených bezpečnostním hvězdicovým TORX šroubem. Použitý materiál je stejný jako u schránky: Titanová slitina 6AL-4V, původně vyvinutá pro letecký průmysl, kombinuje pevnost s  odolností proti korozi i nízkou hmotností.
Během testování se mi WE houpal na krku na přiloženém ocelovém řetízku, typickém pro americké identifikační plíšky čili „psí známky“. Člověk si rychle zvykne, ovšem počítejte s tím, že hmotnost nožíku necelých 20g se už projeví, takže o něm budete vědět. Přitom jej můžete mít pověšený buď za pouzdro, anebo přímo za střenku (viz grafika). Že jde o  skrytý nůž, to v  mém okolí nenapadlo vůbec nikoho – stačil jemný trh rukou a překvapení bylo na světě. A samotné řezání? Břit si bez problémů poradí s  libovolným kartonem, tenčími destičkami, slupkami ovoce a  zeleniny, ale také s plastovými spojkami, kte-ré se často používají jako improvizovaná pouta. Je fakt, že manipulace s drobnou, ovšem extrémně řezavou čepelkou vyžaduje opatrnost, ale při troše soustředění to jistě zvládnete. Poslední konstrukční vychytávku představuje fixační systém pouzdra, které je samosvorné a také obsahuje magnet, jenž navede nožík do vodicích kolejniček. Vypadnutí tedy nehrozí, ani když WE nosíte pod košilí či trikem přímo na těle.

.

materiál čepele: Bohler M390

tvrdost čepele: 58-60 HRC

materiál pouzdra: Titanium 6AL4V s magnetem

materiál rukojeti: Titanium 6AL4V

délka celkem: 40,00 mm

délka čepele: 12,00 mm

průměr rukojeti: 24 mm

síla čepele: 2,00 mm

materiál řetízku: nerezová ocel

váha: 19,35 g

šířka: 26,50 mm

země původu: Čína

.

Dellinger záruka: nože, které Vám dodá Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti nebo zárukou vrácení peněz bez rizika. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu. Každý produkt, který Dellinger nabízí je pečlivě kontrolován a může se stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům.

30 dalších produktů ve stejné kategorii: