Prohlédnuté produkty
14035
Nový produkt
Datum dostupnosti:
Masahiro BWH Nakiri 165mm nůž [14035]
Příjemce :
* Povinná pole
nebo Zrušit
délka čepele | 16-19 cm |
typ nože | pro krájení zeleniny |
Styl | japonský |
Rukojeť | dřevěné |
Masahiro BWH Nakiri 165mm nůž [14035]
Masahiro BWH Nakiri s délkou čepele 165 mm je víceúčelový nástroj, který lze použít k sekání, krájení, kostičkování nebo jemnému sekání čerstvých produktů. Nůž má tvar úzkého sekáčku a připomíná tradiční japonský nůž Usuba ale na rozdíl od jednostranně broušených Usuby, nůž Nakiri je oboustranně broušený. Velmi tenké ostří prochází krájeným produktem bez sebemenšího odporu. Hmotnost nože, i když malá, stačí k hlubokému řezu do rajčat, cibule a jiné zeleniny nebo ovoce. Velká plocha nože se často používá také k přenášení nakrájených produktů z prkénka přímo do pánve, hrnce nebo jiné nádoby.
BWH je řada nožů vyrobených podle vzoru nože MV-H. Používá také molybden-vanadovou, vysoce uhlíkovou, nerezovou ocel MBS-26který byl podroben třístupňovému procesu kalení, dokud nedosáhne tvrdosti 58-59 HRC. Každou čepel dovedli k dokonalosti řemeslníci s více než 30letou praxí, čímž se nože Masahiro dostaly na úroveň bezkonkurenční a nevídané ostrosti.
Rukojeť je vyrobena ze dřeva zvaného Černé dřevo Pakkawoodjehož několik vrstev bylo slisováno pod vysokým tlakem a teplotou, aby se vytvořil jednolitý, vysoce odolný materiál odolný proti vlhkosti a vodě. Dřevěná rukojeť s antibakteriální úpravou se udržuje stejně snadno jako plastová a je zajištěna třemi dokonale zasazenými a vyleštěnými nýty.
Nože této řady jsou broušeny oboustranně, ale na rozdíl od většiny západních výrobců, Masahiro je asymetricky zostřuje 80/20. To znamená, že ostří je v ose nože posunuto na jednu stranu. Výhody asymetrického ostření jsou až do výše 35% tenčí ostří ve srovnání se symetrickým ostřím, a tím výrazně ostřejší.
Parametry nože
Čepel - MBS-26
Tvrdost - 58 - 59 HRC
Celková délka - 285 mm
Délka čepele - 165 mm
Šířka čepele - 50 mm
Rukojeť - černé dřevo pakkawood
Hmotnost - 160 g
Jak se o nůž starat a naopak co s ním nedělat ...
Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
Nepoužívejte nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojít ke zlomení ostří nebo vylomení jeho části.
Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
Chraňte nůž před pádem nebo nárazem.
Po použití je vhodné nůž potřít olejem. Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu používat, je lepší nůž naolejovat a zabalit do hadříku nebo novin. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí.
Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skrvny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.
Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi! (například na magnetický stojan)
Vyrobeno v Číně.
Aby byl vždy ostrý ...
Pro každodenní vytažení ostří, použijte ocílku.
Doporučujeme použít diamantové a vodní brusné kameny.
Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Vaše nože Vám nabrousíme individuálně dle Vašeho přání. Pravidelně také pořádáme kurzy broušení nožů. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.
Dellinger záruka: Produkty, které Vám dodá Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti nebo zárukou vrácení peněz bez rizika. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu a je prověřen mnoha spokojenými zákazníky. Každý kus je zabalen v luxusním balení a může se stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Každý produkt, který Dellinger nabízí, je pečlivě kontrolován. Přinášíme Vám doživotní záruku na jakékoliv skryté vady. Pokud máte jakékoliv dotazy - náš tým je Vám plně k dispozici a pokusí se Vám pomoci v každé (i nepříjemné) situaci.
Nakiri-Mini 100mm - Suncraft Senzo Classic - Damascus-japonský...
Nakiri/nůž na zeleninu 170 mm Sekyriu Japan & japonský kuchařský nůž...
Dellinger Octagonal Ebony Wood NAKIRI 180 mm & japonský kuchařský nůž...
nůž NAKIRI (na zeleninu) 165 mm & Hokiyama Sakon Murakumo Tsuchime...
Nakiri (nůž na zeleninu) 170mm- Suncraft Senzo Classic...
nůž Nakiri 165 mm - Hokiyama - Tosa-Ichi - Dark Octagonal
BD-08 nůž Bunka 165 mm Suncraft VG-10 Black Damascus &...
Nakiri 7,8" Dellinger CUBE Ebony Wood & kuchařský nůž & nůž na...
TK-1165 Nakiri 180 mm Tamahagane Bamboo 3-Layers & japonský...
nůž pro šéfkuchaře malé NAKIRI 120mm & japonský kuchařský nůž na...
KC-923 Nakiri 165 mm, nůž na zeleninu a ovoce Kanetsune YH-3000...
WA-Nakiri 170 mm, nůž šéfkuchaře Sakai Takayuki & japonský...
Nakiri 160 mm, nůž na zeleninu Sakai Takayuki & japonský...
Nakiri 165 mm - Hokiyama Tosa-Ichi Shadow & japonský kuchařský...
Nůž na zeleninu Nakiri 170 mm série SOK Olive Sunshine Damascus...
Nůž na zeleninu 170 mm Dellinger Okami 3 layers AUS10 &...
Nůž na zeleninu NAKIRI 165 mm série Dellinger Samurai & nůž na...
Hokiyama-Tosa-Ichi Shadow-nůž na zeleninu Nakiri 165 mm
nůž Nakiri 145 mm Dellinger Rosette RWL34 Powder & japonský kuchařský...