NAKIRI ( 菜切)

Důležité odkazy / informace

Prohlédnuté produkty

  • DOPRAVA ZDARMA
  • KDE NÁS NAJDETE?
  • Potřebujete poradit?

Masahiro MV Nakiri 165mm nůž [13735]

13735

Nový produkt

3 702 Kč s DPH

Parametry

délka čepele 16-19 cm
typ nože pro krájení zeleniny
Styl japonský

Více informací

Masahiro MV Nakiri 165mm nůž [13735]

 

Nakiri je tradiční japonský nůž používaný ke zpracování zeleniny. Svým vzhledem připomíná úzký sekáček nebo jiný tradiční japonský nůž Usuba, ale na rozdíl od toho je na obou stranách vyostřená. Břit je obvykle rovný nebo mírně zakřivený. Díky charakteristicky vysoké hlavě je ruka dobře oddělena od krájecího prkénka, což zajišťuje pohodlnou práci při krájení.


Série nožů MV jsou vyrobeny z molybden-vanadové nerezové oceli s vysokým obsahem uhlíku, tzv MBS-26, který byl podroben třístupňovému procesu kalení, dokud nedosáhne tvrdosti 58-59 HRC. Každou čepel dovedli k dokonalosti řemeslníci s více než 30letou praxí, kteří nože Masahiro povýšili na úroveň bezkonkurenční ostrosti.


Rukojeť s antibakteriálními vlastnostmi byla vyrobena z vrstveného dřeva, tzv Černé dřevo Pakkawoodjehož několik vrstev bylo slisováno pod vysokým tlakem a teplotou, aby se vytvořil jednolitý, vysoce odolný materiál odolný proti vlhkosti a vodě. Dřevěná rukojeť je zajištěna třemi dokonale zasazenými a vyleštěnými nýty a mezi ní a čepelí je další kovová výztuha.


Parametry nože


Čepel - MBS-26

Tvrdost - 58 - 59 HRC

Celková délka - 285 mm

Délka čepele - 160 mm

Šířka čepele - 49 mm

Tloušťka - 2,5 mm

Rukojeť - černé dřevo pakkawood

Hmotnost - 179 g


Jak se o nůž starat a naopak co s ním nedělat ...


Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.

Nepoužívejte nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojít ke zlomení ostří nebo vylomení jeho části.

Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.

Chraňte nůž před pádem nebo nárazem.

Po použití je vhodné nůž potřít olejem. Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu používat, je lepší nůž naolejovat a zabalit do hadříku nebo novin. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí.

Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skrvny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.

Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi! (například na magnetický stojan)

Vyrobeno v Číně.


Aby byl vždy ostrý ...


Pro každodenní vytažení ostří, použijte ocílku.
Doporučujeme použít diamantové a vodní brusné kameny.

Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Vaše nože Vám nabrousíme individuálně dle Vašeho přání. Pravidelně také pořádáme kurzy broušení nožů. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.


BrouseniWeb.jpg
Dellinger záruka: Produkty, které Vám dodá Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti nebo zárukou vrácení peněz bez rizika. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu a je prověřen mnoha spokojenými zákazníky. Každý kus je zabalen v luxusním balení a může se stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Každý produkt, který Dellinger nabízí, je pečlivě kontrolován. Přinášíme Vám doživotní záruku na jakékoliv skryté vady. Pokud máte jakékoliv dotazy - náš tým je Vám plně k dispozici a pokusí se Vám pomoci v každé (i nepříjemné) situaci.

22 dalších produktů ve stejné kategorii: